Bakekurs i samarbeid med Richemont Fachschule i Sveits - Regal.no

Bakekurs i samarbeid med Richemont Fachschule i Sveits

Publisert 4. mai 2015

Bakekurs i samarbeid med Richemont Fachschule i Sveits

Lantmännen Cerealia har siden 2008 samarbeidet med Richemont Fachschule i Sveits, og vi kan nå tilby våre kunder et artisanbaking-kurs som vi sammen har utviklet, og som består av 4 moduler.

Richemont Fachschule i Sveits omtaler seg selv som Switzerland’s leading Centre of Excellence for bakery and confectionery, og er internasjonalt kjent som en av de beste skolene når det gjelder baker og konditorfagene. Richemont Fachschule arrangerer kurs over hele Europa, i USA, i Asia og i Australia.

Richemont i et nøtteskall (2013):

 

  •  • 70 kompetente og motiverte medarbeidere (63 årsverk)
  •  • 23.000 studentdager
  •  • 5400 kursdeltakere
  •  • 20% av omsetningen er internasjonale kunder
  •  • 200.000 gjester i Richemont-Restaurant & hotel
  •  • 4.000.000 sider fagblader (i 8 språk)
  •  • 7500 tidsskriftabonnementer tysk og fransk (21.000 lesere)
  •  • 2000 ekspertråd via e-post, telefon og faks
  •  • 15 langsiktige partnerskap på områdene utdanning og kvalitetsutvikling
  •  • 200.000 unike online besøk av www.richemont.cc

 

Skolen er grunnlagt i 1945 og er basert i Luzern, Sveits og fungerer som et internasjonalt senter for håndverksbaking og confectionery med vekt på håndverk og høy kvalitet. Her gjøres alt fra bunnen av og det arbeides med rene råvarer.

Fagkunnskapen som formidles er tuftet på solide sveitsiske baketradisjoner, som igjen er påvirket av baketradisjonene fra både Tyskland, Frankrike og Italia. Dette gjør fagmiljøet i Sveits helt unikt, med en bredde og med et faglig nivå som blir lagt merke til i bransjen over hele verden.

Richemont Fachschule er eid av den sveitsiske Baker og Konditor Foreningen og driver faglig og salgsrelatert etterutdanning for bakeri/konditori, restaurant og hotell, – samt forskning, kvalitetssikring og utvikling. De utgir også bøker, pedagogiske hjelpemidler, og den månedlige Richemont Trade Journal.

 

I løpet av vinteren og våren har tilsammen 5 bakere fra Lantmännen Cerealia i Norge, Sverige og Danmark gjennomgått et eget kurs ved Richemont og er blitt sertifisert som Richemont-kursholdere. Dette vil si at Lantmännen nå kan tilby kurs som er utviklet ved Richemont Fachschule i Sveits gjennom egne instruktører for sine egne kunder i de respektive land.

 

Kursopplegget som er utarbeidet gjennom dette samarbeidet innbefatter et artisanbaking-kurs som består av 4 moduler. På modul 1 og 2 - kursene som holdes i Norge vil vi arbeide med elteteknikker, par baking, lang fermenteringstid, fermentering over kjøl, poolisher, fordeiger, bløtlegginger og skåldinger.

Modul 3 og 4 som kjøres på Richemont Fachschule i Luzern, Sveits vil omhandle bl.a. surdeigsbaking, korn og melkunnskap, og baking av søtbakst med fyllinger.

 

Følg med på våre nyhetsbrev for påmelding til de enkelte kursene. Eller ring Aage Berge, tlf. 97 65 02 77 for nærmere info. Link til Richemont Fachschule i Sveits: www.richemont.cc

Bestillingsskjemaer_banner
Bake-IT_banner